Forældre til 16-årig pige

Kære Lene

Det er skønt og en udfordring at være sensitiv, “når bare man og andre ved, at man er det”, det gør livet så meget nemmere for alle.

Havde vi bare haft den viden for 10 år siden, men MEGET bedre sent end aldrig.

Nu har vores nu 16 årige datter været på efterskole i 6 uger med STOR glæde, kan vi både se og høre, når vi lejlighedsvis har kontakt.

Når hun kommer hjem på fredag, har hun faktisk været 3 sammenhængende uger på skolen. Nu, langt om længe, tillader vi os at smile og glæde os sammen med vores datter (du ved hvad jeg mener).

Hvem skulle have troet på det for 6 måneder siden, da vores datter var i sin livs krise, og alt så totalt sort ud for hende og for os som familie.

Vi havde længe haft en ide om, at hun var sensitiv. Men mangel på viden om emnet gjorde, at hun måtte usandsynlig meget igennem, fordi hun var lidt anderledes end de andre.

Det er faktisk nemmere at nævne de ting, hun ikke er testet for, i vores frustration efter at finde en årsag til, hvorfor hun af alle skulle have det så forbandet svært, trods hendes altid GLADE væsen, gå på mod og STÆRKE vilje til livet.

Når man som forældre pludselig står med valget mellem piller og indlæggelse, kan det virke totalt uoverskueligt, og tanken om at træffe det forkerte valg for sit barn kan få enhver familie til at gå i opløsning.

I vores tanker har det aldrig været løsningen med piller eller indlæggelse, og gud ske lov blev det ikke nødvendigt i vores tilfælde, nu hvor vi i fællesskab har givet vores datter den nødvendige viden, du med samtaler om at leve og være sensitiv, og vi med den fornødne kærlighed og opbakning.

Vi var længe under vejs, men lykkeligvis kom vi på rette spor, og der er en verden til forskel både for vores datter og os, når man bare ved, hvad der foregår, kan tage aktion og frem for alt tage hensyn til hinanden.

Vores datter har stadig meget at lære om det sensitive liv og vil på sigt sikkert have brug for mere af din viden, men som aftalt har hun altid mulighed for at kontakte dig for flere behagelige samtaler.

Hvis hun ikke kontakter dig, er det bare fordi du har gjort et super godt arbejde, – 1000 tak for hjælpen.

 

Kærlig hilsen
Lene & Jann