Sensitivitet

Jeg er uddannet pædagog og psykoterapeut.

Jeg har arbejdet med børn i mange år og har de seneste år haft en særlig opmærksomhed på særligt sensitive børn.

Jeg har opsamlet stor viden og erfaring på området og tilbyder rådgivning til familier, børn, unge og voksne. Herudover holder jeg foredrag over hele landet om sensitive børn og unge.

Når man er forældre til særligt sensitive børn, er det vigtigt at finde balancen mellem at tage hensyn til barnets personlighedstræk og samtidig give barnet rammer til at det kan udvikle sig, så det kan klare sig i vores samfund.

Når man er sensitiv ung kan man føle sig anderledes i forhold til flertallet af unge og tvivle på, at man er god nok. Det er vigtigt, at man som sensitiv ung bliver klar over sine egne stærke sider og får redskaber til at tackle de situationer, der udfordrer.

Kontakt mig, hvis du vil høre nærmere.

 

Tidsbestilling
Mobil nr. 50 58 46 63 hverdage kl. 8.00 – 9.00.
Du er også altid velkommen til at kontakte mig.

 Anmeldelser

Annelise

15-årige Rebecca har gået i et forløb hos Lene gennem ca. ½  år. Forløbet er afsluttet nu, og Rebeccas mor har følgende kommentar:

Jeg siger tak for et rigtig godt forløb. Jeg føler at Rebecca har rykket sig rigtig meget og har fået helt enormt meget ud af det.

Ja, hun er en stærk og selvstændig pige, og det ved hun også selv nu.

Mange varme hilsener
Annelise


Lene og Jan

Det er skønt og en udfordring at være sensitiv, “når bare man og andre ved, at man er det”, det gør livet så meget nemmere for alle.

Havde vi bare haft den viden for 10 år siden, men MEGET bedre sent end aldrig.

Nu har vores nu 16 årige datter været på efterskole i 6 uger med STOR glæde, kan vi både se og høre, når vi lejlighedsvis har kontakt.

Når hun kommer hjem på fredag, har hun faktisk været 3 sammenhængende uger på skolen. Nu, langt om længe, tillader vi os at smile og glæde os sammen med vores datter (du ved hvad jeg mener).

Hvem skulle have troet på det for 6 måneder siden, da vores datter var i sin livs krise, og alt så totalt sort ud for hende og for os som familie.

Vi havde længe haft en ide om, at hun var sensitiv. Men mangel på viden om emnet gjorde, at hun måtte usandsynlig meget igennem, fordi hun var lidt anderledes end de andre.

Det er faktisk nemmere at nævne de ting, hun ikke er testet for, i vores frustration efter at finde en årsag til, hvorfor hun af alle skulle have det så forbandet svært, trods hendes altid GLADE væsen, gå på mod og STÆRKE vilje til livet.

Når man som forældre pludselig står med valget mellem piller og indlæggelse, kan det virke totalt uoverskueligt, og tanken om at træffe det forkerte valg for sit barn kan få enhver familie til at gå i opløsning.

I vores tanker har det aldrig været løsningen med piller eller indlæggelse, og gud ske lov blev det ikke nødvendigt i vores tilfælde, nu hvor vi i fællesskab har givet vores datter den nødvendige viden, du med samtaler om at leve og være sensitiv, og vi med den fornødne kærlighed og opbakning.

Vi var længe under vejs, men lykkeligvis kom vi på rette spor, og der er en verden til forskel både for vores datter og os, når man bare ved, hvad der foregår, kan tage aktion og frem for alt tage hensyn til hinanden.

Vores datter har stadig meget at lære om det sensitive liv og vil på sigt sikkert have brug for mere af din viden, men som aftalt har hun altid mulighed for at kontakte dig for flere behagelige samtaler.

Hvis hun ikke kontakter dig, er det bare fordi du har gjort et super godt arbejde, – 1000 tak for hjælpen.

Kærlig hilsen
Lene & Jann


Lone Jensen

Tilbagemelding fra forældre, der har været i rådgivning vedrørende deres søn på 4 år.

Jeg synes lige jeg vil give dig en tilbagemelding efter vi har været hos dig. Tingene går helt klart i den rigtige retning, der er en meget større ro herhjemme.
Jeg har købt din og Athinas bog og den er en øjenåbner.

Der er meget langt imellem, at vores søn bliver så vred, at han slår. Til gengæld siger han oftere end før “dumme mor” eller “dumme far”, og det har vi accepteret, hvis det er hans måde at lukke damp ud på.
Aftenseancen ved puttetid er også blevet mere rolig, vi fjoller rigtig meget og laver løjer, kilder og lugter til sure tæer. Det er en vældig sjovt og en hyggelig måde at komme i seng på.
Vi begyndte at sætte æggeuret, inden han skulle i seng for at forberede ham, jeg kan se i bogen at I også anbefaler det. Det er ikke altid, han er enig, når uret bipper, men det gør, at han ikke brat bliver revet væk fra noget.

Jeg fortalte hans stuepædagog at vi havde talt med dig, og at alt tydede på at han muligvis er særligt sensitiv. Hendes svar var, at det havde hun selv på fornemmelsen.
Det er rigtig dejligt, at pædagogerne faktisk har set det samme som os, og at de forstår den måde, han nogle gange reagerer på, og det er rart, at de faktisk anerkender ham, som han er, og ikke affejer det.

Nå, det var en lang smøre, men jeg syntes lige, du skulle vide, at det faktisk har gjort en forskel at vi opsøgte dig, og jeg glæder mig til at komme videre med bogen, for den er fyldt med guldkorn.
Vi vil gerne kontakte dig igen hvis det bliver aktuelt en anden gang.

Med venlig hilsen
Lone Jensen